Het regelen van een uitvaart is veel meer dan het organiseren en uitvoeren van een praktisch proces

Een uitvaart regelen heeft vooral te maken met zorgvuldigheid, inlevingsvermogen, kennis van mensen, bewogen oog voor details en tactvolle begeleiding. Tijdens het regelen/organiseren en uitvoeren van de begrafenis of crematie staan de mensen van Hess uitvaartzorg de nabestaanden met raad en daad bij.

Hoe moet u handelen bij een overlijden thuis of in het ziekenhuis

Soms komt een overlijden onverwacht, maar vaak zien we het aankomen. Maar op het moment dat u te maken krijgt met een overlijden, komt er veel op u af, moet er een hoop geregeld worden en weet u misschien niet waar te beginnen. Hess uitvaartzorg staat u bij en neemt uw zorgen uit handen.

Uitvaart regelen na een overlijden thuis
Bij overlijden thuis:

Na een overlijden thuis moet u direct contact opnemen met de huisarts of zijn waarnemer, daarna contact opnemen met Hess uitvaartzorg.

Uitvaart regelen na een overlijden in het ziekenhuis
Bij overlijden in het ziekenhuis:

Na een overlijden in het ziekenhuis zal de verpleging een schouwarts benaderen en regelt dat de overledene intern naar het mortuarium van het ziekenhuis wordt gebracht, daarna contact opnemen met Hess uitvaartzorg.

Na een overlijden regelt Hess uitvaartzorg voor u de opbaring thuis of in een rouwcentrum naar keuze

Op het moment dat u het overlijden bij ons meld kunt u gelijk aangeven of u de overledene thuis wilt laten opbaren of in een uitvaartcentrum. Als u nog geen keuze kunt of wilt maken dan is dat natuurlijk ook geen enkel probleem en zorgen wij voor (tijdelijke) koeling op bed Zo kunnen we samen met u in alle rust de uitvaartwensen bespreken. U kunt als u dat wilt, zowel thuis als in ons uitvaartcentrum bij de verzorging aanwezig zijn.

Wat kun u alvast opzoeken en welke documenten heeft u nodig ter voorbereiding voor het bespreken en regelen van de uitvaart.

  • Trouwboekje en/of ID-bewijs van de overledene (voor zover aanwezig).
  • ID-bewijs van de opdrachtgever voor de uitvaart.
  • Adressenlijst voor het verzenden van rouwkaarten.
  • Polissen van de uitvaartverzekering.
  • Kleding voor de overledene.


Als er geen ID-bewijs is, dan vernemen wij graag het Burger Service Nummer (BSN) van de overledene en opdrachtgever. Het BSN vindt u ook op een zorgpas, rijbewijs, ziekenhuiskaart of een papier van de belasting.

Bekijk ons uitgebreide assortiment uitvaartkisten, rouwbloemen, rouwkaarten en ruime keuze in soorten van rouwvervoer

Op het moment dat u samen met één van onze uitvaartleiders de uitvaart gaat bespreken komen er een hoop vragen op u af. U kunt zich daar vast een beetje op voorbereiden door ons assortiment kisten, bloemen, kaarten en vervoer te bekijken. Noteer eventueel al vast wat wensen en/of vragen zo gaat u goed voorbereid het gesprek in.

Op onze pagina downloads staan voorbeeldteksten voor de rouwkaart, basis adressenlijst en diverse andere voorbeelden en hulpmiddelen voor het voorbereiden van een uitvaart.

U kunt de uitvaart bespreken in een persoonlijk gesprek met één van onze uitvaartleiders op een locatie naar uw keuze.

Misschien vindt u het niet prettig of is er een reden dat u niet de mogelijkheid heeft om de uitvaart bij u thuis of op een van onze locaties te bespreken. Dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te bellen of te beeldbellen.

Overlijden melden

U kunt 24 uur per dag contact opnemen om een overlijden te melden.

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.